the City Spa

Ontvang jij graag onze nieuwsbrief?

Behandelingen

Powerplate

De POWER PLATE training trilt je strak en stevig in 20 minuten .

Twintig minuten, twee- tot driemaal per week. Dit trainingsschema volstaat om je lichaam te versterken en te verstrakken met de power plate.


Wat is een Power Plate?

Power Plate is de enige echte trilplaat. Het is een toestel waarop je eenvoudige oefeningen doet. Door de trillingen van de power plate worden de spieren aangespannen waardoor ze getraind worden.


Volstaan twintig minuten echt?

Twintig minuten op de Power Plate stemt overeen met negentig minuten trainen in de fitnesszaal

Dat is wetenschappelijk bewezen door de Katholieke Universiteit Leuven. Het is ook heel eenvoudig te verklaren. Door het speciale vibrerende trainingsplatform spannen de spieren continu samen. De Power Plate genereert dertig tot vijftig trillingen per seconde (!). Deze trillingen worden overgebracht op het lichaam waardoor de spieren automatisch samentrekken en trainen. Bij klassieke fitness moet u zelf de prikkel genereren, waardoor u nooit dezelfde frequentie kan halen. In het geval van de Power Plate wordt de prikkel niet langs de hersenen gestuurd, maar komt die van buitenaf. Deze mechanische prikkel verplicht de spieren om ('onvrijwillig') samen te trekken.


Is de Power Plate voor iedereen geschikt?

Ja, jong en oud kunnen op de Power Plate trainen. Doordat de oefeningen eenvoudig zijn, is trainen op de Power Plate geschikt voor een hele grote groep mensen. De training is geschikt voor mensen die heel vaak sporten, maar ook voor mensen die nooit sporten.


Wat zijn de specifieke voordelen van de Power Plate ?

Vooreerst wordt de spiermassa gestimuleerd. Hierdoor krijg je een hogere energie-verbranding wat dan weer helpt om je gewicht te controleren. Trainen op de Power Plate maakt trouwens een stof in de hersenen vrij waardoor je je fitter gaat voelen. Ook de conditie wordt verbeterd door de Power Plate training. Aangezien de spieren sterker worden zal er ook meer gevergd worden van onze toeleveringssystemen, waaronder het hart. Nog een voordeel : de bloedsomloop wordt geactiveerd doordat de spieren tot vijftig maal per seconde bloed tot in de kleinste haarvaatjes pompen. Daardoor krijgen de cellen sneller brandstof en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Is de training voor iedereen gelijk ?

Wie wil kan een speciale buik,billen of anti-cellulitis, programma's volgen. Of een speciaal programma  op maat . Jij kiest.