the City Spa

Ontvang jij graag onze nieuwsbrief?

Behandelingen

DTS Microneedling


De DTS microneedling  behandeling  is een nieuwe techniek om de aanmaak van collageen in uw huid op natuurlijke wijze te stimuleren.

Het doel van een micro-needling behandeling met de DTS-roller is om een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen, mede door een betere productpenetratie.


Hoe werkt deze behandeling ?

Rimpels ontstaan hoofdzakelijk als gevolg van een natuurlijk proces waarbij de huid in de loop der jaren elastine en collageen kwijt raakt. Doordat de huid met de jaren geleidelijk steeds minder van deze verstevigende bestanddelen bevat wordt de huid slapper en ontstaan er groeven, rimpels en lijntjes.

Met een rolletje met microscopisch kleine naaldjes (van chirurgisch staal) wordt doelgericht over de huid gerold. Hierdoor ontstaan duizenden microscopische perforaties en kanaaltjes in de huid.
Het lichaam reageert net als bij een gewone verwonding met de aanmaak van collageen en elastine.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat de huid tijdens de behandeling  200 x beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen op te nemen.


Wat is het verschil tussen DTS-Needling en andere micro-needling methodes ?

Een gewone roller heeft 192 naaldjes, een DTS-roller heeft 540 naaldjes waardoor er meer microkanaaltjes worden gemaakt in minder tijd.
De behandeling is dan ook veel efficiënter dan bij gewone rollers.
Bovendien wordt de externe druk beter verspreid waardoor de behandeling veel aangenamer aanvoelt.

De naaldjes hebben een diamantvormige doorsnede en zijn dus veel fijner en scherper, waardoor de herstelperiode korter is.


Wat kan ik van de behandelingen verwachten ?  

           - Algemene huidverjonging

           - Rimpels verminderen tot verdwijnen

           - De huid wordt aanzienlijk strakker

           - Pigmentvlekken vervagen

           - Littekens worden minder

           - Grauwe huid en rokershuid worden opgefrist

           - Grove porieën worden kleiner


Is de behandeling pijnlijk ?

Skin-needling geeft een apart gevoel op de huid, wat het beste te omschrijven valt als licht irriterend. Wanneer u zichzelf behandelt met de thuisroller (0,25 mm. naaldlengte in plaats van 0.50 mm tot 1.50 mm tijdens de behandeling) dan geeft dat misschien een licht onprettig gevoel, maar is niet pijnlijk.

U ondervindt ongeveer 3-24 uur na de behandeling wat lichte roodheid. De huid voelt aan alsof u iets te lang in de zon heeft gelegen.

 
Hoe veel behandelingen heb ik nodig ?

Er worden 4 tot 6 behandelingen aanbevolen met een interval van 2 weken.
De textuur van de huid verandert al na enige dagen, maar de collageenaanmaak zal pas na 6-8 weken op zijn top zijn.
Het maximale resultaat  zal dan ook pas 4 tot 6 maanden na de laatste kuurbehandeling zichtbaar zijn, maar ook na 1 behandeling is er al mooi resultaat.