the City Spa

Ontvang jij graag onze nieuwsbrief?

Behandelingen

Diolaze Definitieve ontharing

Diolaze ontharen van invasix inmode werkt met de allernieuwste diodelaser HR Laser 810 nm .

De nieuwste methode voor het definitief ontharen is Diolaze ontharen.
Diolaze laat de traditionele Laser en IPL ver achter zich.
Bij de diolaze methode wordt het haar op een aangenamere en effectievere manier verwijderd in vergelijking met alle voorgaande systemen.
De Diolaze van invasix inmode is CE en FDA goedgekeurd als effectieve permanente ontharingsmethode en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

Werkwijze DIolaze ontharen

Diolaze ontharen werkt met een combinatie techniek van de beste diodelaser HR laser 810 nm een zeer krachtige laser gecombineert met een uiterst snelle flits capaciteit die ook nog is uitgerust met extra koeling voor maximaal comfort. De lichtflits word geabsorbeerd in de haarschacht en haar bulbus. De kleurstof (melanine) van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de haarwortel. Wanneer de kiemcellen in de bulbus opgewarmd zijn tot 70°C zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar drie à vier weken.

Het haar groeit in drie verschillende fases. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden. Loszittend, slapend en het nog niet zichtbare haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Per behandeling bevindt 15-30 % van al het zichtbare haar zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed. Daarom zijn meerdere behandelingen noodzakelijk .

Wat zijn de voordelen van Diolaze ontharen?

Het grote voordeel van de Diolaze in vergelijking met andere Lasers en gewoon IPL is dat door deze combinatie techniek (krachtig/uiterst snel/ultra gekoeld) de huid zelf veel minder warm wordt, waardoor het gevaar van blaren of verbrandingen bijna tot 0 gereduceerd is.
Het is daarom één van de meest veilige technieken op dit moment voor ontharing.
Het  grootste voordeel van deze techniek is, dat de behandeling veel comfortabeler aanvoelt en dus geen pijn meer doet zoals bij de meeste lasers en IPL het geval is.


Werkt definitieve ontharing bij mannen net zo goed als bij vrouwen?

Bij vrouwen werkt het over het algemeen ietsje beter. Dit heeft te maken met hormoonspiegels en de diepte van de haarwortels.
Meestal hebben mannen 1 à 2 behandelingen meer nodig. Daarna zo nu en dan een ‘onderhoudsbehandeling’ van 1 a 2 x per jaar. Dit komt omdat sommige mannen tot op middelbare leeftijd een uitbreidend patroon hebben en er steeds meer dichtheid in de beharing wordt ontwikkeld, dit is genetisch bepaald.
 
Komen de haren na Diolaze ontharen weer terug?

Nee, de haarzakjes die effectief behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren. U mag uitgaan van 80 tot 90 % haarreductie. Wilt u 100% glad worden, dan is dat misschien niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij: zwangerschap, menopauze, gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress).
Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien (niet dezelfde haren die met de Diode Laser verwijderd zijn), of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Dus het kan gebeuren dat u ongeveer 1 of 2 x per jaar een ’onderhoudbehandeling’ nodig heeft. Het haar zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen.